Каракачанов: Атаката срещу Иво Антонов е организирана от ДПС


Каракачанов: Атаката срещу Иво Антонов е организирана от ДПС
Иво Антонов (в ляво) пред Паметнико на починалите в Белград през Първата световна война български военнопленници
19 Май 2017, Петък


Той е човекът, благодарение на който започна държавната политика за възстановяване на войнишките паметници и гробища извън пределите на България

Автор: Десант

Атаката срещу моя служител в Министерството на отбраната е организирана от ДПС, това е проверена информация. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в Народното събрание за казуса със снимката на неговия служител Иво Антонов.

По думите на военния министър и вицепремиер, целта е да се дестабилизира правителството, да се нагнети напрежение между „Обединени патриоти“ и ГЕРБ и това да доведе до падане на правителството. „Елементарни игри, които няма как да минат“, обобщи заверата Красимир Каракачанов.

Той обясни, че в конкретния случай става въпрос за снимка отпреди 10 години. „Това беше човекът, благодарение на който започна държавната политика за възстановяване на войнишките паметници и гробища извън пределите на България“, посочи министърът. И допълни, че Иво Антонов е служител на министерството от 18 години, през които е получил отлични атестации от всички министри и негови началници, които са се сменили през това време във военното ведомство.

„Бях в Брюксел, когато това се случи. Разпоредил съм още вчера заместващият ме зам.-министър да го извика и да поиска обяснение. В този момент служителят Антонов получава сърдечна криза от притеснение. Това е съвсем човешко - след 18 години в министерството заради една снимка отпреди 10 години някой да иска да те изхвърли“, коментира Красимир Каракачанов.

Той е на мнение, че не е нормално и човешко, докато Антонов е в болница да се взимат каквито и да е решения. Каракачанов заяви, че ще го изчака да излезе от лечебното заведение и едва тогава ще го извика да даде обяснение, след което ще вземе решение какво да прави. Той е обяснил ситуацията и на премиера Бойко Борисов, на когото ще докладва лично какво ще предприеме след разговора си с Антонов.

„Представете си, че не бях се поинтересувал и бях разпоредил на зам.-министър да го уволни и с този човек се случи нещо - кой ще носи моралната отговорност, кой ще погледне жена му и децата му в очите“, каза още Красимир Каракачанов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки