Как тв водеща стана адвокат за един ден


Как тв водеща стана адвокат за един ден
19 Май 2017, Петък


Електронен сайт използва снимка на Райна Манджукова вместо фото на юристката, защитаваща стрелеца от "Младост", носеща същата фамилия

Автор: Диана Славчева

За подвеждащите новини и за манипулациите в медийното пространство е изписано много. Проблемът придоби особена актуалност в последно време, след като изопачаването на тиражираната информация в угода на един или друг политически, икономически и прочее интерес стана масово явление.

Но нелепостите в информационното пространство продължават да се плодят като зайците. 

Дописка в topnovini.bg от днес цитира казаното пред Нова телевизия от адвокат Ася Манджукова - защитник на стрелеца от „Младост", който вчера застреля двама души в офис на строителна фирма в столицата. До тук - нищо нередно.

Само че публикацията е илюстрирана със снимка на... бесарабската българка, автор и водещ на телевизионно предаване за българите в чужбина "Облаче, ле бяло" на телевизия СКАТ Райна Манджукова!

Между нея и адвокатката общото е само съвпадението на фамилиите. Самата Райна Манджукова е завършила специалностите Български език и литература и Руски език в СУ „Св. Климент Охридски", не е юрист и няма никаква адвокатска правоспособност. В същото време е достатъчно популярна и като бивш председател Държавната агенция за българите в чужбина, за да бъде така абсурдно и безрасъдно сбъркана с малко известната адвокатка.


Истинската Ася Манджукова

Някой ще каже - какво толкова е станало, и ще махне с ръка. Но от това снизхождение никой не печели. Най-малко журналистическата гилдия, която в последно време губи авторитета си с космическа скорост. 

Днес ще се сбърка снимка, утре ще има грешно предаден факт, вдругиден - може да те изкарат, че имаш сестра... После иди доказвай, че си единствено дете! 

За Бога, братя журналисти, внимавайте с перата си!



В категории: Новини , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
19.05.2017 16:04:00
0
0
PROBLEMA NE E V PERATA,A V GLAVATA!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки