През юни в Бургас организират мащабна профилактична кампания на урологичните заболявания


През юни в Бургас организират мащабна профилактична кампания на урологичните заболявания
д-р Николай Миринчев.
17 Май 2017, Сряда


Прегледите ще се  извършват безплатно в Отделението по урология в УМБАЛ в морския град

Автор: Десант

Лекарите в едно от най-високотехнологичните отделения в Бургаска област - това по урология в УМБАЛ-Бургас, подемат през юни мащабна профилактична кампания за превенция на различни  урологични  заболявания.

Прегледите ще се  извършват от началника на Отделението по урология д-р Николай  Миринчев и д-р Злата Чолакова. Те ще стават след предварително записване на час на тел.: 0879 357758 (от 14 ч. до 15 ч. в делнични дни), съобщават от лечебното заведение.

„При обаждането си пациентите ще бъдат консултирани от наш лекар. Те ще могат да опишат какъв точно е здравословният им проблем и според това да научат какви изследвания е препоръчително да носят със себе си”, обяснява д-р Николай Миринчев.

Прегледите са безплатни и ще се извършват от понеделник до четвъртък между 13 и 14 ч. в Медицински център „Св. Николай Чудотворец”, който се намира до Спешното отделение на УМБАЛ-Бургас.

Здравният календар на кампанията включва скрининг на: простатен карцином – от 5 до 8 юни; бъбречно-каменна болест (уролитиаза) – от 12 до 15 юни;  доброкачествена хиперплазия на простата – от 19 до 22 юни; инконтиненция на урина (изпускане на урина) при жени – от 26 до 29 юни.

„Целта на кампанията е да насърчим профилактиката на урологичните заболявания, които засягат най-много хора”, допълва д-р Миринчев. Отделението, което той завежда,  разполага с  високотехнологична апаратура за лечение на тези състояния.

В УМБАЛ-Бургас е внедрен най-модерният апарат за ехографско трансректално изследване на простатa – т.нар. трансректален трансдюсер. При необходимост през него чрез специален „пистолет” по най-съвременен метод се извършва биопсия на простатната жлеза.

„Към момента  разполагаме с  уретероскоп, към който има ултразвуков интракорпорален литотриптер, с чиято помощ се разбиват камъните в уретера и бъбрека. Разполагаме и с екстракорпорален литотриптер, чрез който камъните се разбиват още по-щадящо за пациента – неинвазивно,  през кожата, с помощта на ултразвукови вълни”, хвали сед-р Миринчев.

Отделението по урология разполага и с биполярен резектоскоп, който се използва при операции на хиперплазия на простатната жлеза.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки