Проектът „Аз съм Българка” предизвика фурор в столицата


Проектът  „Аз съм Българка” предизвика фурор в столицата
Снимка: gabrovonews.bg
17 Май 2017, Сряда


Авторът Радослав Първанов от Габрово има амбицията да състави пълна фотоколекция на традиционния български бит и култура в съчетание с материалното ни наследство

Автор: Десант

Вчера в София официално бе представен Националният проект „Аз съм Българка”. Негов автор е 23-годишният професионален фотограф Радослав Първанов от Габрово. Идеята му е да създаде цялостен образ на България във фотоси.

Пред обектива на Радослав в общо 30 сюжета, на фона на знакови културни и исторически места в страната са позирали 20 красиви българки и 2 деца, всички пременени в народни носии.

В авторския му проект неговият роден край е представен със сюжетите Габрово, ЕМО „Етър”, Боженци, Трявна и Дряново. Общо габровките, взели участие в инициативата за популяризиране на родните забележителности и история, са десет.

За пръв път пред публика бе презентиран специално създаденият филм с хронологията на снимките. Открита бе и представителна изложба с 30 фотоса, отразяваща най-добрите кадри от проекта.

Радослав Първанов разкри пред присъстващите, че предстои да експонира творбите си и да организира представянето им в Жеравна, Копривщица, Балчик и родния Габрово, където това ще стане през тази есен. .

Заклетият родолюбец има намерения да разшири образа на България, като включи още места, за да обходи географски в снимки и останалата част от страната.

Следващите му идеи ще доизградят българската картина, като заснеме още българи на различна възраст и така ще успее да състави колекция на традиционния български бит и култура в съчетание с материалното ни наследство.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки