Тръгва дело срещу бивш пловдивски футболист за уговаряне на мачове


Тръгва дело срещу бивш пловдивски футболист за уговаряне на мачове
16 Май 2017, Вторник


В схемата трябвало да влязат няколко младежи от  юношеския отбор на ПФК „Локомотив“-Пловдив, но те отказали и се оплакали на треньора си

Автор: Десант

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо бившия футболист Иван С. 25-годишният мъж ще отговаря за участие в престъпна схема, свързана с уговаряне на мачове.

До 2015 г. Иван С. бил активен футболен състезател. На неустановена дата през същата година на мобилния му телефон се обадил непознат мъж и му предложил да се срещнат в гр. Пловдив, за да си говорят за футбол. Той се съгласил.

На срещата при него дошъл млад мъж и му разяснил, че иска от него да участва в манипулиране на мачове на отбора, в който играе, като за целта трябва да привлече и други свои съотборници. След като изслушал предложението, обвиняемият категорично отказал да се включи в подобно начинание и си тръгнал.

В началото на октомври 2016 г. непознатият отново се свързал с Иван. Този път на срещата присъствал и трети човек. Двамата мъже му обяснили, че искат от него да намери няколко футболисти от отбора на ПФК „Локомотив“-Пловдив (юношески отбор, до 19 г., в група U19), които щели да участват в предстоящия на 5 октомври 2016 г. мач от шампионата срещу ПОФК „Ботев“-Враца.  

Непознатите искали от обвиняемия да предложи на няколко футболисти по 1000 евро, за да бъде манипулиран резултата от футболната среща. За „услугата“ двамата обещали на Иван да получи „възнаграждение, от което ще остане доволен“.

Иван се съгласил, дори разговарял с трима футболисти от отбора, които категорично отказали да участват в престъплението, след което съобщили на своя треньор. По-късно е била уведомена и полицията. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.  
 


В категории: Новини , Разследвания , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки