Продават на търг някои от емблемите на Банско


Продават на търг някои от емблемите на Банско
15 Май 2017, Понеделник




Автор: Десант

Едни от емблемите на Банско са обявени за публична продан, съобщава bansko.net. На тезгяха са извадени първите хотели и заведения в града, положили началото му като популярен зимен курорт.

Хотел "Танне", който е в списъка, е един от първите хотели в Банско. За публична продажба е пусната и механата на Райна Чучулайна и още няколко обекта. Цените, с които те осъмнаха днес са още по-ниски цени, от първоначално обявените в страниците на съдия изпълнител. Цената им се срина за няколко месеца поради липса на интерес от потенциални купувачи.

Причината толкова голям брой обекти да се продават са неизплатени дългове към банки или други кредитори. Редица хотелски комплекси са обект на разпродажба, разделени на отделни части - апартаменти, ресторанти, паркинги.

За ситуацията са виновни безконтролното строителство в града и стремежът на банскалии за бързо забогатяване. Всеки местен бързо се преквалифицира в хотелиер и ресторантьор, разчитайки на множество курортисти.

Сметките обаче се оказаха неточни и днес кредиторите искат своето. Положението се утежнява и от наличието на чужди инвеститори, които са напуснали града, оставяйки задълженията си на български банки.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки