Пясъчните фигури и "Джаз в Бургас" станаха европейски фестивали


Пясъчните фигури и "Джаз в Бургас" станаха европейски фестивали
12 Май 2017, Петък


За да получат престижното отличие те минаха през няколко етапа и оценяване от професионална комисия


Два от най-популярните фестивали в България попадат в общоевропейския събитиен календар на Европейската фестивална асоциация, съобщиха от Община Бургас. Това са пясъчните фигури и "Джаз в Бургас", които са удостоени със Знака за европейски фестивал за периода 2017-2018.

За отличаването им беше необходимо преминаването на няколко етапа и оценяване от професионална комисия.

''Европа за фестивалите, фестивалите за Европа'' (EFFE) е етикет и международно признание за забележителни фестивали, инициирани от Европейската асоциация на фестивалите. Това е международна общност, свързваща фестивали, които са дълбоко ангажирани с изкуствата, техните общности и Европа.

Същевременно той служи като онлайн календар на фестивала на www.effe.eu за всички международни аудитории, интересуващи се от изкуство от всякакъв вид.

"Фестивалът на пясъчните скулптури" попада в категория визуални изкуства. Признанието идва като всеобща награда за тазгодишното 10-то юбилейно издание.

''Джаз в Бургас'' е в категория музика и се нарежда до световно известни фестивали като Jazz dans le bocage- Франция; Malta Jazz Festival; Mänttä Music Festival- Финландия и др.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки