Вицепрезидентът ще се срещне със сънародниците ни в Босилеград


Вицепрезидентът ще се срещне със сънародниците ни в Босилеград
Снимка: БГНЕС
12 Май 2017, Петък


Илияна Йотова ще участва в откриването на документална изложба, посветена на 100-годишнината от опожаряването на града

Автор: Десант

На 15 май Илияна Йотова ще бъде на работно посещение в Република Сърбия, съобщават от пресцентъра на президентството. Българският вицепрезидент ще се срещне със сънародниците ни от българското национално малцинство в градовете Босилеград и Димитровград (Цариброд).
 
В Босилеград тя ще присъства на откриването на документална изложба, посветена на 100-годишнината от опожаряването на града и ще бъде запозната с проекта за поставянето на възпоменателна плоча в памет на жертвите, загинали в пожарите през 1917 г.
 
В Димитровград Йотова ще поднесе венец пред паметника на Апостола на Свободата Васил Левски, след което ще се срещне с кмета на общината Владица Димитров и с представителите на общинското ръководство. Ще посети и Културно-информационния център на българското малцинство „Цариброд“.
 

В програмата на вицепрезидента е включено и участие в церемонията по полагане на символичен основен камък за изграждането на бюст-паметник на поета и революционер Христо Ботев.
 
В конферентната зала към спортната зала на града Илияна Йотова ще проведе среща с обществеността на Димитровград, в която ще участват общинското ръководство, членовете на Националния съвет на БНМ от Цариброд, представители на неправителствени организации и граждани.
 


В категории: Новини , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки