Валери Симеонов обеща „шоу на плажа в Слънчев бряг“


Валери Симеонов обеща „шоу на плажа в Слънчев бряг“
12 Май 2017, Петък


Още следващата седмица ще има събаряне на „чаршаф пазари“ на Маджо, Баджо и други такива, каза лидерът на НФСБ и вицепремиер по икономическата и демографската политика

Автор: Десант

Държавата ще въведе патентен данък върху т.нар. апарт хотели, голяма част от които се притежават от руснаци. Това съобщи лидерът на НФСБ и вицепремиер по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

"Това са апартаменти, които въртят туристически бизнес. Някои руснаци са купили по десетина апартамента и въртят туризъм, без да плащат нищо на държавата. Редно е там да бъде наложен патентен данък, още този сезон", каза Валери Симеонов пред БНТ тази сутрин.

По думите му въпросът вече е бил обсъден с финансовия министър Владислав Горанов.

Симеонов съобщи, че вече работи по подготовката на предстоящия туристически сезон. Предприемат се стъпки за ускоряване на процедурата за издаване на работни визи на българи от Молдова и Украйна, като за целта ще бъдат открити центрове за подаване на документите във Варна и Бургас, каза Симеонов.

В момента единственият център за това бил само в София.

"Пред бранша има тежки въпроси. Например - бавно издаване на работни визи на българи от Молдова и Украйна, които са много желани от нашите собственици на хотели. Около 2000 чакат с нужната квалификация. Ще се ускори процедурата", каза Симеонов.

Валери Симеонов обеща още да се бори с преместваемите обекти по Черноморието.

"Това са чаршаф пазари, уродливо явление, саботират воденето на приходоносен туризъм. Следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг. Лично аз ще бъда там с министър Ангелкова. Общинска адмнистрация да не се притеснява, че на еди кой си бараките били платени от Маджо, Баджо и други такива имена. Другата седмица ще има шоу на плажа на Слънчев бряг", обеща Симеонов.

Валери Симеонов не подкрепя и така нареченото "диво къмпингуване" и смята, че трябва да има определени места за това, за да не остават "камари с боклуци". Според него не може да се къмпингува без ограничения. Симеонов смята също така, че местата за къмпингуване трябва да са снабдени с ток и вода.

Обединени патроти ще имат зам.-министри на здравеопазването, на транспорта, на енергетиката, на туризма, на регионалното министерство, на земеделието и на културата, каза Валери Симеонов.

Той уточни, че почти всички техни кадри идват от бизнеса.

Патриотите имат двама вицепрмиери Валери Симеонов, който отговаря за икономическата и демографската политика и лидерът на ВМРО Красимир Каракачнов, който е и министър на отбраната.

От тяхната квота са още министрите на икономиката Емил Караниколов ("Атака") и на екологията Нено Димов (НФСБ).

По повод проекта за мажоритарния вот, внесен от ГЕРБ, Валери Симеонов каза, че той е предложен от "телевизионна чалга група". Според него той е недомислен, вреден и опасен за демокрацията.

Симеонов изтъкна, че това не е демокрация, а налагане на превес на големите партии. Той каза, че Обединени патриоти биха подкрепили смесена система с мажоритарен елемент. Според него тези различия с ГЕРБ няма да доведат до напрежение в управляващата коалиция.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
12.05.2017 13:04:52
0
0
NE SAMO BALGARITE OT UKRAINA I MOLDOVA ZELAJAT DA SI NAMERJAT RABOTA I DA ZIVEJAT V BALGARIJA,A
I OT ZAPADNITE POKRAININI I DRUGADE,KADETO IMA BALGARSKA DIASPORA! I TOVA E TJAXNO PRAVO!KRAIN
O VREME E BALGARIJA DA DADE TAZI VAZMOZNOST NA SVOITE SI SINOVE I DASHTERI!DA SE ISKA ,,RABOTNA
VIZA,,ZA BALGARI PO PROIZXOD E 4ISTA DISKRIMINATZIJA!A POLU4AVANETO NA BALGARSKO GRAZDANSTVO
ZA TEZI XORA TRJABVA DA STANE V RAMKITE NA 15-30 DNI,A NE KAKTO E SEGA-DA 4AKAT 4 GODINI!KOETO E
ZAKONODATELEN ABSURD!KAK TAKA NA ,,BEZANTZITE,,SE DAVA TOVA PRAVO ZA BROENI DNI,A NASHITE RODNI BRATJA I SESTRI BALGARI -4AKAT S GODINI?!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки