Български и румънски мъже над 60 години ще обикалят край Дунав с електрически колелета


Български и румънски мъже над 60 години ще обикалят край Дунав с електрически колелета
12 Май 2017, Петък


Днес желаещите да се включат в тура могат да пробват велосипедите

Автор: Десант

Двудневна обиколка с електрически велосипеди ще се проведе в Русе и областта на 13 и 14 май (събота и неделя). В петък всички желаещи могат да видят и пробват колелетата, които ще бъдат разположени на площад „Александър Батенберг“, съобщават от РИМ-Русе.

Инициативата се реализира по проект „Мрежа за електрически велосипеди” на Агенцията за регионално развитие и Бизнес център - Видин. Велопреходът ще стартира в 14 ч. часа от русенския площад „Александър Батенберг“.

През първия ден участниците ще се придвижат до с. Кошов, а през втория ден ще се завърнат в Русе като преминат през с. Червен и с. Нисово. Обиколката няма състезателен характер.

Желаещите да се запишат за нея трябва да имат навършени 60 години, да са здрави и да живеят или да са родени в една от областите на Северна България, граничеща с Дунав. 

Освен от България, в начинанието ще се включат и участници от Румъния.

След приключването на двудневната обиколка 10 от електрическите велосипеди ще останат в Русе, като пет от тях ще са в Регионален исторически музей – Русе. Това е нов вид услуга, която институцията ще предлага. Посетителите и гостите могат да наемат колелетата за определен период от време и да се придвижват между различните експозиции, разположени в града или по други, избрани от тях маршрути.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки