Родители и деца ще скачат с чували и ще обикалят Европа в столичния Южен парк


Родители и деца ще скачат с чували и ще обикалят Европа в столичния Южен парк
12 Май 2017, Петък


В рамките на "Фамилатлон" ще се проведе и велошествие за малки велосипедисти

Автор: Десант

На 14 май 2017 г. Асоциация "Родители" в партньорство със Столична община организира за децата и техните семейства "Фамилатлон" – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

Над 30 клуба за спорт и свободно време ще предоставят на Голямата поляна в Южния парк възможност на 4000 деца и родители да експериментират с нови преживявания и да изберат своя спорт или любимо занимание за свободното време.

Деца и родители ще участват в различни състезания и игри: скачане в чували, надуване на топки или дърпане на въже са само част от изненадите, подготвени от организаторите. Под формата на игри и състезания децата ще научат повече за различните спортове, а родителите ще имат възможност да се запознаят с хората, които предлагат алтернативи за полезно и приятно прекарване на свободното време на подрастващите.

За девета поредна година деца и семейства ще могат обиколят европейските столици без да напускат София. Играта „Малката Европа“ е абсолютен фаворит на малки и големи заради възможността малчуганите и родители да изследват Южния парк и да открият скритите на територията му столици на страните членки на ЕС. Там ще ги посрещнат доброволци домакини на столиците и ще им покажат най-интересното от градовете.

Всеки участник в играта ще получи личен „Паспорт на пътешественика“, в който ще може да събере печати от обиколката, а за най-запалените пътешественици ще и има томбола с атрактивни награди.

От 11 часа ще стартира Голямото велошествие за малки велосипедисти от 3 до 6 г., в което всеки участник печели медал и незабравимо преживяване.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки