Европейски специалисти по спортна травматология се събират във Варна


Европейски специалисти по спортна травматология се събират във Варна
11 Май 2017, Четвъртък


Участниците в конференцията ще имат пряка връзка с операционните на варненската университетска болница „Св. Марина“

Автор: Десант

Варна ще бъде домакин на ХI-та международна конференция на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология /БААСТ/, на която от 11 до 14 май ще се съберат над 200 известни хирурзи в тези области на медицината.

Сред чуждестранните участници се открояват имената на д-р Давид Дежур от Франция, проф. Торстен Герке от Германия, д-р Борис Поберай от Словения. Съорганизатор на научното събитие са УМБАЛ „Св. Марина“ и Медицински университет – Варна.

По време на конференцията участниците ще имат пряка връзка с операционните на варненската университетска болница „Св. Марина“, в които е предвидено да се извършат 6 високоспециализирани интервенции.

Основните теми, които ще обсъждат водещите европейски специалисти са свързани с медицинските новости при реконструктивната колянна хирургия, първично и ревизионно ендопротезиране на колянна става, миниинвазивна и артроскопска раменна хирургия.

Операциите, които ще се предават в реално време с видеовръзка ще бъдат извършени от водещи европейски специалисти в екип с д-р Калин Михов, началник Отделение  по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“ и д-р Максим Загоров.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки