Стоил Апостолов – заместник-министър за един ден


Стоил Апостолов – заместник-министър за един ден
11 Май 2017, Четвъртък


Само 24 часа, след като беше назначен в здравното министерство, той бе отстранен от поста заради съмнения за злоупотреби, се казва в официално съобщение от МС

Автор: Десант

Само ден след като беше назначен за зам.-министър на здравеопазването Стоил Апостолов е отстранен от поста си, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Решението на премиера Бойко Борисов е взето, след като е бил излъчен телевизионен репортаж за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което Апостолов е бил управител, посочва се в съобщението на правителството.

Става въпрос за репортаж на предаването „Господари на ефира“, което излъчи снощи репортаж за фалшиви операции, извършвани в бургаската болница "Бургасмед", чийто управител бил Стоил Апостолов.

Предаването разказа историята на жена, която претърпяла операция на коляното, но само по документи, а всъщност ѝ е била направена единствено пункция.

Предаването уточни, че предстои да огласи и позицията на управата на болницата, а в репортажа снощи бе показан единствено кратък разговор с управителя д-р Апостолов, който казва, че ще извика лекаря, извършил операцията. Случаят е от края на 2016 г.

Стоил Апостолов е анестезиолог, бил директор и на болницата в Пещера, а на последните парламентарни избори на 26 март е бил кандидат за депутат от ГЕРБ в листата в Пазарджик.


В категории: Политика , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки