Гергана Микова от НФСБ е новият областен управител на Стара Загора


Гергана Микова от НФСБ е новият областен управител на Стара Загора
10 Май 2017, Сряда


Не смятам по никакъв начин да променям отношението и задълженията си към обществено-политическия живот. Просто ще продължа да работя в този дух, с чест и достойнство, каза регионалният координатор на Националния фронт

Автор: Десант

На длъжността областен управител в Стара Загора е назначена Гергана Микова, която два мандата е общински съветник в местния парламент в Стара Загора. Завършила е българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Както Десант вече писа, Министерският съвет назначи двадесет и двама областни управители, освобождавайки досегашните.

С изключително голяма отговорност приемам поста, така както и досега съм изпълнявала обществените си ангажименти, коментира Гергана Микова назначението си пред старозагорския офис на „Дарик“.

"Не смятам по никакъв начин да променям отношението и задълженията си към обществено-политическия живот. Просто ще продължа да работя в този дух, с чест и достойнство.

Все още е рано да коментирам дали ще бъде направена ревизия на предишното управление. За мен е важно сега да се определят приоритетите, да се начертаят най-краткосрочните и важни неща за развитието на Старозагорска област. Важно е да има приемственост във властите"
, категорична е Микова.

Гергана Микова е родена на 28 август 1969 г. в Хасково. Средното си образование завършва в ЕСПУ "Черноризец Храбър" в Пловдив, а висше в ПУ "Паисий Хилендарски". В Стара Загора живее и работи от 1994 г.

През 1995 г. започва работа като репортер в Регионална телевизия "Верея", а по-късно като редактор на сутрешен блок и програмен директор.

От 2010 г. е част от екипа на ТВ СКАТ, където работи и до днес като директор на Регионален офис Стара Загора и Пловдив.

Гергана Микова е сред учредителите на "Национален фронт за спасение на България", регионален координатор за Старозагорска област и общински съветник втори мандат от НФСБ.
Член е на Постоянната комисия по Социална политика и е председател на Комисията за борба с корупцията и предотвратяване на конфликт на интереси.

В средата на февруари т.г. служебният кабинет освободи от поста областен управител Георги Ранов и назначи проф. Веска Шошева. 


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки