Драгоданово се готви на бунт срещу интернат


Драгоданово се готви на бунт срещу интернат
10 Май 2017, Сряда


Слухове за убийство и мълчанието на полицията по случая нагнетяват атмосферата в сливенското село и настройстав жителите му срещу специализираното учебно заведение

Автор: Десант

Вече повече от три дни в сводките на МВР няма и ред за случая с намерената мъжка глава в Драгоданово.

Както съобщихме вчера, заради информационното затъмнение в сливенското село плъзнаха зловещи слухове, че не става въпрос за „нещастен случай“, както твърди селският кмет (бивш шеф на криминалната полиция в Сливен, б.р.), а за убийство, в което има замесена и ученичка от намиращия се там интернат за малолетни престъпници.

Не е тайна, че възпитаници на учебното заведение, титулувано благовидно като специализирано социално-педагогическо училище, предлагат секс услуги на някои от местните жители, част от които се подвизават и като сутеньори.

Пълна енигма е какво се е случило в изоставената сграда, където е намерен разчлененият труп. В момента тече разследване и мълчанието на полицията допълнително плаши драгодановци, които се готвят отново да излязат на бунт с искане за незабавното закриване на интерната.

Припомняме, че те настояваха за това още в края на миналата година заради набезите и кражбите по домовете им от някои негови възпитаници.

Сигналите за кражби, за тормоз над хората и за сексуални услуги са непотвърдени, коментира пред Би Ти Ви в началото на януари Грета Ганчева, директор на дирекция „Приобщаващо образование“ в Министерството на образованието и науката. Тя заяви тогава, че няма как интернатът да бъде закрит, защото няма алтернатива за децата, настанени е него.

Въпросната институция е от затворен тип и не би следвало учениците да бъдат пускани да се разхождат свободно из селото. Но по думите на местните жители, това правило изобщо не се спазва, което нагнетява напрежението в населеното място.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки