Красимир Каракачанов: Закриването на казармата бе грешка на Тройната коалиция


Красимир Каракачанов: Закриването на казармата бе грешка на Тройната коалиция
07 Май 2017, Неделя


Политическото решение на БСП, ДПС и НДСВ бе прибързано. Дебатът в Европа, в НАТО-вските държави за връщането на наборните служби тече отдавна, каза министърът на отбраната

Автор: Десант

Закриването на наборната служба през 2008 г. беше изключително прибързано и грешно като политическо решение на Тройната коалиция (БСП, ДПС и НДСВ). Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Неделя 150“ по БНР.

„Както виждате дебатът в Европа, в НАТО-вските държави за връщането на наборните служби тече отдавна. Нека да има дебат в българското общество и това е полезно. Наборната военна служба дава възможност на всички български младежи да изпълнят своето конституционно задължение – защита на отечеството. Това е въпрос на дълг на всеки български гражданин. Ако си представим един конфликт - как необучените български младежи ще могат да изпълнят своето задължение да защитават страната си“, коментира Каракачанов.

„Кой е казал, че ще имаме армия, която няма да е добре финансирана, оборудвана и обучена? Ако службата бъде въведена, ще влизат наборите, които са навършили пълнолетие. Ако добре организираме нещата, логиката на това да търсим въвеждане на военно обучение в средните училища е още от следващата година“, допълни той.

По думите му са необходими онези преподаватели, които да извършват това обучение, което не е лесен процес. Той подчерта, че в сегашната им програма за управление е записано военното обучение в училищата и доброволната служба.

„Мисля, че общественото мнение в страната е да бъде възстановена наборната военна служба“, добави военният министър.

За закупуването на нов изтребител, Каракачанов коментира, че България не може да си позволи скъпи самолети.

„Въпросът е първо експертно и технически, второ финансово и чак тогава политиците трябва да вземат решение“, уточни той.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки