Проектът „Аз съм Българка!” ще бъде представен официално с фотоизложба и филм


Проектът „Аз съм Българка!”  ще бъде представен официално с фотоизложба и филм
Фотографът Радослав Първанов в Копривщица
06 Май 2017, Събота


Някои технически данни: 8080 навъртени километра в България, 30 сюжета, 25 модела, 25 носии, 111 часа, прекарани в снимки

Автор: Десант

Един различен родолюбив проект, носещ много свежест и настроение, представя 23-годишният професионален фотограф Радослав Първанов. Искрените му и вълнуващи послания са отправени най-вече към младите българи и впечатляват с безгранична обич към родината.

Младият ентусиаст, чиято популярност у нас вече е набрала сериозна скорост, излиза с действени предложения как да съхраним националните дух, традиции и ценности, за да ги предадем на наследниците си. Как възпитаването в патриотизъм да стане кауза на всеки, който е избрал да остане в Отечеството си и да работи за неговия просперитет.



Проектът "Аз съм Българка!" си е поставил дългосрочни задачи за популяризирането на културно-исторически забележителности на България, нейната история и настояще по един оригинален и неприлаган досега начин.

Като автор и продуцент Радослав Първанов дава личен пример как всеки от нас може, дори със скромни свои стъпки, да извърши значими родолюбиви дела и заслужава подкрепа в това смело свое начинание.

Официално проектът му ще бъде представен с изложба, която ще покаже 30 картини от най-добрите кадри, направени за „Аз съм Българка!”. Откриването й е в София на 13 май, събота, от 18 часа в старинна сграда на ул. „Солунска” 28 (р-т "МоМа").

Снимките по проекта са заснети в периода октомври 2014 г. – декември 2016 г. Те обхващат по-голямата част от България и в него взимат участие 23 българки и две момиченца.

Заснети са 30 сюжета, сред които Старият Пловдив, Централен военен клуб София, Пернишката крепост, Лазаровден в Етъра, Полята с рапица, Розобер, Хан Хаджи Николи във Велико Търново, Рупите-Мелник и Петрич, Двореца в Балчик, Житени поля, Лавандулата, Паметника на Свободата - Шипка, Царевец, Габрово, Жеравна, Арбанаси, Соколски манастир, Смолян, Трявна, Враца, Копривщица, Боженци, Махала Баба Стана, Средногорието, Кюстендил, Люлките на християнството – София, Дряново и Етнографски музей на открито „Етър” през зимата. Сюжетите са 30, но местата общо са 39.

Някои технически данни за проекта: фотографът изминава 8080 километра в България, за да направи кадрите. 30 сюжета, 25 модела, 25 носии, 111 часа, прекарани в снимки, от 45 градуса на слънце в полето до -5 градуса в снежна виелица в „Етъра”. 5000 сполучливи кадъра от всички картини, като суровият материал е над 20 000 снимки.



Създаден е и филм, който ще пренесе присъстващите на откриването директно на мястото на снимките, откъдето ще получат топъл поздрав от всяка една усмихната и красива българска девойка, участваща в проекта. Трейлърът на този филм може да бъде споделен от линка www.facebook.com/i.am.bulgarian.woman/videos/1709520382679007 .

Амбицията на създателя и продуцент на проекта Радослав Първанов е след това събитие да издаде албум с историческа информация за мястото на снимките от всеки сюжет. Самата изложба да обиколи България, гостувайки най-напред в градовете на снимките, и да напусне границите на държавата и културата ни, за да покаже пред света на каква история и традиции сме наследници.

Авторът смята, че в този проект напълно е реализирал първоначалната си идея да създаде един образ на Родината от три елемента: красива млада българка в богата народна носия на фона на кътче с културно и историческо значение от страната ни. 

Можете да се потопите в нетрадиционния разказ за красотата на България на 13 май, събота, от 18.00 часа, посещавайки откриването на изложбата  на ул. „Солунска” 28 в столицата.




В категории: Новини , Традиции , Бит и култура , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки