Курбан от девет агнета сготви Ути за празника на Камено


Курбан от девет агнета сготви Ути за празника на Камено
Снимки: Авторът
06 Май 2017, Събота


Местните жители пък забъркаха изкусителни ястия за Фестивала на домашната гозба

Автор: Диана Славчева

Курбан от девет агнета забърка вездесъщият Ути Бъчваров в своя легендарен огромен казан с диаметър 2 метра за празника на Камено.



Жителите на градчето се повеселиха на Гергьовден с песните и танците на групата за автентичен фолклор към градското читалище.



Конкуренция на Ути направиха някои от тях, които се включиха във Фестивала на домашната гозба. Безспорен поедител в кулинарната надпревара за най-традиционно ястие стана Атанас Стоянов, който се представи с апетитно блюдо от джуркана коприва – пръстите да си оближеш. И аз бях там, и аз я опитах, та смея да твърдя, че наистина кашата беше вдъхновяваща за стомашните сокове.


Победителят Атанас Стоянов

И понеже празник не може да мине без хляб, отличие получи и бухналата пита със шарена сол, замесена изкусно от баба Стоянка Куртева.

Призът за сговорна дружина отнесе отбор „Камено“ – млади местни юнаци, които изкушиха публиката с печени на шиш пъдпъдъци и свински ушички на скара.



Специалната награда взеха майсторките на вегански храни, приготвени от пълнозърнести продукти.



Докато Ути вкусваше от изкушенията, за да определи победителите, забеляза, че наблизо гори газова бутилка, която всеки момент може да избухне и да помрачи тържеството с неочаквани пироефекти, та привика по микрофона на помощ охраняващите площада полицаи, които чевръсто успяха да изгасят пожара и да предотвратят инцидента.



Междувременно, в местния храм „Св. Георги“, който отбеляза храмовия си празник, концерт с църковни песнопения изнесоха хор, дирижиран от талантливия бургазлия Левон Манукян.



А след това, както си му е редът, дойде редът на борбите...


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки