Виктор Орбан поздрави българския премиер на Гергьовден


Виктор Орбан поздрави българския премиер на Гергьовден
06 Май 2017, Събота


Радостен съм да видя, че българският народ за пореден път даде мандат на Борисов да ръководи държавата, пише унгарският министър-председател

Автор: Десант

Унгарският премиер Виктор Орбан поздрави министър-председателя Бойко Борисов за третия му мандат начело на изпълнителната власт. „Изключително съм радостен да видя, че българският народ даде на Вас и Вашата партия – за пореден път – мандат да ръководите държавата“, пише Орбан в поздравителния адрес.

Той отбелязва, че е отворен към сътрудничество с цел да се засилят още повече отличните унгарско-български двустранни отношения.

„Готов съм да продължим нашите общи проекти, за да задълбочим нашето икономическо сътрудничество и да развием връзката между нашите нации“, добавя унгарският премиер.

Виктор Орбан пожелава на министър-председателя Борисов успех в бъдещия мандат и в отговорната му работа. Изразява надежда, че ще продължи сътрудничеството по въпросите, свързани с бъдещето на Европейския съюз, особено по отношение на мигрантската криза, предвид факта, че и двете държави са положили неимоверни усилия, за да защитят Европа.

„Убеден съм, че заедно, ще бъдем способни да реагираме навременно и ефективно на настоящите и бъдещи европейски и глобални предизвикателства“, отбелязва Орбан и добавя, че с нетърпение очаква да се срещне лично в близко бъдеще и да работи отново с премиера Борисов.

Поздравление до Борисов пристигна и от министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Руско-българските отношения последователно се развиват. Убеден съм, че по-нататъшното укрепване на двустранното взаимодействие в търговско-икономическата, инвестиционната, научно-техническата и хуманитарната сфери напълно отговаря на интересите на нашите страни”, се посочва в поздравителната телеграма на Медведев, с която той пожелава на премиера Борисов благополучие и успех в отговорната му дейност.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки