Деца ще правят картини с плодове и зеленчуци в Деня на хранителната революция


Деца ще правят картини с плодове и зеленчуци в Деня на хранителната революция
Снимка: "Фейсбук"
05 Май 2017, Петък


Събитията, свързани със здравословното хранене, се организират от  посланици на легендарния готвач Джейми Оливър в над 100 страни по света

Автор: Десант

На 19-20 май 2017 г. ще се проведе т.нар. Food Revolution Day - ден, в който всички посланици на легендарния готвач Джейми Оливър и неговата фондация организират събития, свързани със здравословното хранене и начин на живот на децата. Те ще се отбележат едновременно в над 100 страни, сред които и България. 

Денят на Българската хранителната революция ще протече с детски кулинарни работилници, в които малчуганите ще правят картини с плодове и зеленчуци, ще се запознаят с полезната за тях храна, ще си приготвят сами здравословни салати, палачинки и други вкусотийки.

Тази година събитието ще бъде най-мащабното инициирано досега в България! Градовете, които до момента са заявили желание за участие са: София, Варна, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Монтана, Русе, Благоевград, Кърджали, Добрич, Дупница, Шумен, Севлиево, Балчик, Плевен, Хасково, Момчилград и други. Доброволци са както родители, така и специалисти в различни области сред които лекари, зъболекари, учители, главни готвачи, адвокати и много други.

В Бургас е обявен и конкурс за рисунка на тема „Моята любима храна“.

С тази инициатива посланиците и доброволците в България целят да предизвикат дебат на тема здравословното детско хранене, да привлекат общественото внимание и да го насочат към решаването на значими проблеми.

Най-големият от тяй, който застрашаващо нараства с всеки изминал ден в глобален мащаб, е проблемът със заболяванията, пряко свързани с приемането на вредна и преработена храна, такива като наднормено тегло, затлъстяване, диабет тип 2, хиперактивност и други метаболитни синдроми.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки