Бронират Айфеловата кула срещу терористи


Бронират Айфеловата кула срещу терористи
03 Май 2017, Сряда


Ще бъдат направени и защитни бетонни прегради против нападения с коли

Автор: Десант

Емблемата на френската столица - Айфеловата кула, ще се сдобие със защитно съоръжение, за да се предпази от терористична заплаха, предаде Франс прес, цитирана от Би Ти Ви.

Откъм река Сена и откъм парка Марсово поле ще бъдат издигнати стени от бронирано стъкло. А от другите й две страни, от които ще се влиза и излиза, ще имат няколко контролно-пропускателни пункта. Те ще се затварят с метални огради, които на външен вид ще наподобяват профила на знаковата за Париж забележителност.

Проектът за обезопасяването, приет единодушно от парижките общински съветници, ще струва 20 милиона евро. Очаква се строителните дейности по защитното съоръжение да приключат през второто тримесечие на 2018 г.

Отделно, ще бъдат направени и защитни прегради против нападения с коли чрез издигането на бетонни ограждения по пътищата към кулата, в която ще се монтира система за видеонаблюдение.

Заради атентатите във френската столица посещенията в Айфеловата кула са намалели чувствително. През миналата година те са с 1 милион туристи по-малко в сравнение с 2015 г.


В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки