Детски хирург предпочете болницата в Бургас пред британските клиники


Детски хирург предпочете болницата в Бургас пред британските клиники
Снимка: УМБАЛ-Бургас
03 Май 2017, Сряда


Винаги търсете лекар, когато децата се оплакват от коремни болки, съветва д-р Евгени Бенчев

Автор: Десант

Детски хирург с опит във Великобритания и САЩ избра да работи в УМБАЛ-Бургас, похвалиха се от лечебното заведение в морския град.

„Децата не са малки възрастни – в детската хирургия се изискват специфични познания за разпознаване на състояния, които могат да се окажат фатални“, казва д-р Евгени Бенчев и съветва родителите винаги да търсят лекар, когато децата се оплакват от коремни болки. От няколко седмици той работи като щатен хирург във Второ хирургично отделение на УМБАЛ-Бургас. Преглежда по здравна каса с предварително записване и в Медицинския център на болницата – „Св. Николай Чудотворец“.

Д-р Бенчев е завършил медицина във Варна и е специализирал детска хирургия в Медицинска академия – София. Работил е като хирург в Зимбабве, в Луганвил – Република Вануату  и в други болници в чужбина.  През 2001 г. заминава като асоцииран хирург в департамента по хирургия в Медицинския център на университета в Мичиган. Негов ръководител е проф. Арнолд Г. Коран – светило в областта на детската хирургия.

През последните седем години е специалист по детска хирургия и член на Кралското хирургическо дружество на Великобритания. Както е известно, медицинските специалисти в Обединеното кралство са едни от най-добре платените в света. Но д-р Бенчев избира Бургас.

„Винаги съм искал да живея и работя в Бургас. Да, парите във Великобритания са много, но тук радостта от живота е много по-голяма“, казва той. След като дъщеря му завършва висшето си образование в Англия и вече гради кариера като изкуствовед в един от най-големите музеи в Лондон, хирургът решава, че е време да сбъдне мечтата си.

Сферата, в която родителите биха могли да се консултират с него, са слабинните хернии, пъпните хернии, които често се появяват при новородени и малки деца. Д-р Бенчев има опит в цялата сфера на общата детска хирургия, включваща деца от 0 до 18 години, както и в овладяването на специфични състояния при момчетата – хидроцеле и крипторхизъм, уточняват от бургаската университетска болница.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Ирина
04.08.2018 17:37:35
0
0
Благодарим доктора Е Бенчива за спасение моего сына .низкий поклон Вам доктор.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки