Пускат уникална пощенска марка, плик и печат за Фестивала на розата в Казанлък


Пускат уникална пощенска марка, плик и печат за Фестивала на розата в Казанлък
02 Май 2017, Вторник


За първи път в историята на българската филателия царицата на цветята е представена декоративно чрез българска народна шевица, а не както досега чрез натурално изобразяване

Автор: Десант

Пощенска марка, илюстрован плик със знак „Фестивал на розата в Казанлък" и специален печат излизат за 114 издание на казанлъшкия форум.

Марката е с изключително оригинална визия. За първи път в историята на българската филателия розата е представена декоративно чрез българска народна шевица, а не както досега чрез натурално изобразяване на царицата на цветята. Това прави графичната визия неповторима и я превръща в истинска филателна находка.

В нея художествено е представена народна шевица от Казанлъшкия край. Тя изобразява роза и е взаимствана от сборника "Български народни шевици" на Елена Тодорова. 

Автор на проекта е младата и талантлива художничка Маргарита Дончева. Шрифтът също е нейна авторска разработка и хармонично допълва графиката, като се създава едно цялостно внушение за избродирана от майсторска ръка казанлъшка роза.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки