Проект за интерактивна визуализация на "Царевец" набира средства


Проект за интерактивна визуализация на "Царевец" набира средства
02 Май 2017, Вторник


Готовата до момента демонстрационна реконструкция пренася зрителя в двора на царския дворец

Автор: Десант

Преди време българското софтуерно студио „Parizagames” създаде проект за интерактивна визуализация на средновековната крепост „Царевец” в старопрестолно Велико Търново. Сега развитието преминава в следващ етап и разработчиците стартират кампания в интернет за набиране на средства, съобщава сайтът „Дунав мост”.

Към момента е създадена демонстрационна реконструкция, която пренася зрителя в двора на царския дворец. Пилотната версия е разработена в зимен и летен, дневен и нощен вариант. Към моделите на архитектурните паметници ще се добавят човешки изображения, както и звукови ефекти. 

За довършване на работата по 3D облика на царския дворец са нужни 10 хиляди долара. За главния вход и пътя към двореца търсената сума е 15 хиляди долара. 20 хиляди са нужни да се включи и Патриаршията, а добавянето на Балдуиновата кула покачва сумата на 25 хиляди долара.

Виртуалната реконструкция може да се използва като помагало в сферата на образованието и дава огромни възможности за популяризиране на туристическия обект, изтъква медията.

Основната мисия на проекта е да се създаде възможно най-реалистична и автентична визуализация на „Царевец”. За да се постигне това, първо трябва да се моделира сложния терен на историческия хълм. След това е нужно да се реконструират голям брой уникални сгради и фортификации. Цялостната атмосфера ще се допълни от специално разработени музика и звукови ефекти. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки