ДАНС и СЗА “Антикорупция“ започнаха проверка на Летище София


ДАНС и СЗА “Антикорупция“ започнаха проверка на Летище София
02 Май 2017, Вторник


Настоящ министерски служител издал заповед частна фирма да получи неограничен достъп до информационната система на аеропорта, се казва в сигнал до главния прокурор

Автор: Силвия Горанова

До главния прокурор е постъпил сигнал за това, че през февруари т.г., по силата на заповед на изпълнителния директор на „Летище София“ ЕАД, на частно търговско дружество е бил предоставен неограничен достъп до цялата информационна система на летището. По същото време се е провеждала процедура по предоставяне на Летище София на концесия, се казва в прессъобщение от прокуратурата. 

По данни в сигнала, предходен собственик на търговското дружество, получило този достъп в „Летище София“ ЕАД, е настоящ началник на кабинет на министър.

Проверката до този момент е установила, че такава заповед действително е била издадена и е действала, но същата не е била подписана лично от изпълнителния директор на „Летище София“ ЕАД, а от друго длъжностно лице.

Липсва договор между „Летище София“ ЕАД и частното търговско дружество и така предмет на проверката са причините, поради които това търговско дружество е получило пълни администраторски права до информационните масиви на летището, както и какви са ползваните данни. 

Прокурори от СЗА извършват лична проверка по сигнала, а по част от поставените въпроси е възложено извършване на проверка и на ДАНС.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки