България вече я има и на картата на Google иноваторите


България вече я има и на картата на Google иноваторите
27 Април 2017, Четвъртък


Това стана благодарение на проект за въвеждане на G suite във всички 52 общински училища в Пловдив

Автор: Десант

България за първи път се появи на картата на Google иноваторите с инициатива за внедряване на интернет-базирана образователна платформа в общинските училища на Пловдив.

Програмата Google Certified Innovator събра в Лондон най-ярките умове от сферата на образованието, с които по-рано този месец проведе тридневна академия за развитие на техните проекти. За събитието (#Lon2017) кандидатстваха над 500 експерти от цял свят, но допуснатите бяха само 35.

Сред тях се нареди образователният експерт Александър Ангелов - първи Google сертифициран иноватор от България и ръководител Център за творческо обучение. Заедно с градската управа на Пловдив, той инициира проект за въвеждане на G suite във всички 52 общински училища.

Става дума за мащабна платформа на Google, включваща пакет от полезни приложения, предоставяни от технологичния гигант безплатно за образователни цели. G suite е преведена на български език и позволява свободен достъп на учители и ученици, включително до “Google класна стая” - един от най-развитите софтуерни програми за управление на учебен процес.

По време на тридневната академия в лондонската централа на Google, иноваторите имаха шанса да надникнат в новите разработки на гиганта, както и ще получат методическа подкрепа и менторство в реализирането на проектите им за срок от 12 месеца.

Най-добрите проекти ще станат част от портфолиото на Google иноваторите, където вече са достъпни 60 примера за иновации от сферата на образованието.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки