Магистратите в Бургас осъдиха четирима за незаконна търговия с бебета


Магистратите в Бургас осъдиха четирима за незаконна търговия с бебета
27 Април 2017, Четвъртък


Делото се точи от 2014 г. и едва сега се стигна до развръзката му

Автор: Десант

Бургаският районен съд призна днес за виновни и осъди четирима граждани за незаконна търговия с бебета. Делото, което започна през 2014 г., най-после намери своята развръзка.

Единият от осъдените е Руси Х. Той получава 3 години „лишаване от свобода“, с петгодишен изпитателен срок и глоба в размер на 15 000 лева. Той бе признат за виновен в това, че в периода 26 юни - 4 юли 2008 г. приел в жилището си бременната Ю.Х., с цел продажба на детето.

10 години затвор и глоба в размер на 50 000 лева, при строг режим на наложеното наказание бяха наложени на Мехмед А., който. бе признат за виновен, че при продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив, като извършител в съучастие със С. А., в периода 1 август - 23 септември 2009 г., в с. Каменар, община Варна, и на неустановени места на територията на Република Гърция, транспортирал бременната жена Ю.Х. от с. Каменар до Република Гърция с автомобил, превел я през границата на Република България на ГКПП Кулата и я приел в жилище в Гърция, с цел продажба на детето.
.
Бургаският районен съд осъди и Славка А. на 6 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 30 000 лева, при строг режим на изтърпяване на наложеното наказание. Съдебната инстанция я призна за виновна съучастието й в престъплението на Мехмед А.

Четвъртият, който ще лежи при строг режим в затвора 10 години и ще трябва да плати глоба в размер на 50 000 лева, е Йордан А., който също участвал в транспортирането на бременната жена и продажбата в Гърция на бебето й.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред Окръжен съд – Бургас в 15-дневен срок.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки