Медицинските козметици вече ще са с висше образование


Медицинските козметици вече ще са с висше образование
26 Април 2017, Сряда


Кабинетът утвърди пет нови професионални направления

Автор: Десант

Четири висши училища ще обучават в пет нови професионални направления, реши днес Министерският съвет, като утвърди броя на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища и научните организации на Република България през учебната 2017 - 2018 година, съобщиха от просветното ведомство.

Специалността „Медицински козметик“ ще се изучава в Медицинския университет – Плевен, „Биотехнологии“ и   „Изобразително изкуство“ – в ПУ „Паисий Хилендарски“, а в СУ „Св. Климент Охридски“ вече ще се приемат студенти в специалностите „Изобразително изкуство“ и „Музикално и танцово изкуство“.  В Университета по библиотекознание и информационни технологии – София пък се въвежда специалността „История и археология“ .

Утвърден е и броят на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните и частни висши училища - по университети, по професионални направления, по специалности от регулираните професии и по форми на обучение в зависимост от оценката на учебната и научната дейност. Той е съобразен с данните за реализацията на завършилите студенти и докторанти и с приоритетите за обществено-икономическото развитие на страната.

Съгласно закона за българите, живеещи извън България, МС утвърди и 1000 места за наши сънародници от чужбина, които ще се обучават в бакалавърски и магистърски програми в български висши училища и 20 места за докторанти. Българската държава ще осигури и 150 места за обучение на граждани на Република Македония.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки