Валери Симеонов: Посланикът на Турция в България трябва да бъде отстранен


Валери Симеонов: Посланикът на Турция в България трябва да бъде отстранен
26 Април 2017, Сряда


Той е категоричен, че Сюлейман Гьокче се меси недопустимо във вътрешните работи на страната ни

Автор: Десант

Посланикът на Турция в България трябва да бъде отстранен – това заяви в студиото на „Здравей, България” съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов. Той е категоричен, че Сюлейман Гьокче се меси във вътрешните работи на страната ни, което е недупостимо за един дипломат. 

„Сюлейман Гьокче обикаляше с Лютви Местан, когато трябваше да се създадат структури на новата партия. Той участваше пряко и косвено в предизборната кампания”, коментира Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ попита в ефира: „Какво означава да се съобразяваме. Да се откажем от собствения си суверенитет и независимост? Да приемем, че сме едва ли не бъдещата провинция на Турция? Това ли означава да се съобразяваме с нашия съсед? Мястото на България е тук и по никакъв начин не трябва да се огъваме”.

Валери ​Симеонов настоя също така да бъде отзован посланика на България в Турция Надежда Нейнски, която в дните преди парламентарния вот е обикаляла изселническите организации в Турция да ги агитира да подават заявления за гласуване с цел да се открият повече избирателни пунктове в югоизточната ни съседка. Нещо, което не й влиза в задълженията - изтъкна гостът на "Здравей България".


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки