Проект подкрепя студенти да учат в чужбина, но после да се реализират в България


Проект подкрепя студенти да учат в чужбина, но после да се реализират в България
24 Април 2017, Понеделник


Тази година за втори път ще бъдат дадени стипендии по програмата "Иди, учи и се върни"

Автор: Десант

Тази година за втори път ще бъдат дадени стипендии по проект, наречен "Иди, учи и се върни". Средставата са предназначени да подпомогнат български студенти да запишат магистърска програма в чужд университет срещу условието след това да се завърнат в България. Те ще могат да останат само до 6 месеца в чужбина за стаж или работа по проект. След изтичането им ще трябва да се завърнат и да бъдат наети на работа в България за период от поне една година.

Тази година стипендиите ще са 3 на обща стойност от 30000 лв., а крайният срок за кандидатстване е 24 май, съобщават инициаторите от Сдружение "Тук-там". Миналата година по техния проект са били подкрепени трима души с общо 11000 лв за магистратурите им в Харвард, Кеймбридж и Марбург. На тях скоро им предстои завръщане в България.

Средствата за стипендиите са събрани чрез индивидуални и корпоративни дарения, част от crowdfunding кампанията “Сговорна дружина носи опит от чужбина”. 

“Тук-Там” е сдружение на българите с опит и образование в чужбина, които вярват в България. От 2008 г. организацията създава и поддържа общност от инициативни, вдъхновяващи и можещи българи с опит от цял свят, като организира проекти и събития със социална, образователна и професионална насоченост в България и по света.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки