Представят в София неповторимата Тревненска школа


Представят в София неповторимата Тревненска школа
22 Април 2017, Събота


Експозицията включва и нетипични за училището изкуства и области на реализация

Автор: Десант

На 25 април 2017 г. от 18:30 часа в „One Gallery” („Сердика център”) в София ще бъде открита изложба на неповторимата Тревненска школа.

Целта на експозицията е да бъдат представени многобройните възможности и посоки на реализация в областта на културата на поколенията, завършили Тревненското художествено училище, през призмата на актуалните им творчески постижения и кариерни развития.

Търсената визия далеч не се ограничава само до типичните области на професионална реализация, свързани с изучаваните специалности: „Художествена дърворезба“, „Интериорен дизайн“ и „Иконопис“. Тя включва и нетипични за училището изкуства и области на реализация, както и такива в полето на средното и висшето образование по изкуства и култура в България. 

Паралелно с изложбата ще бъде учреден клуб на възпитаниците на Тревненското художествено училище. Негов правоприемник понастоящем е Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ към Министерството на културата.

Идеята на клуб „Тревненска школа“ е да събере изявени възпитаници на училището с цел както подпомагане, популяризация и поддържане на високия имидж на Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ и на развитието на нейните възпитаници, така и взаимен обмен на информация, контакти и споделяне на възможности за реализация.

Експозицията ще покаже актуални произведения на няколко поколения артисти, завършили Художественото училище в Трявна, които днес работят в различни творчески посоки в целия диапазон на изкуството. Изложбата с творби на бивши възпитаници на Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ ще може да бъде разгледана до 20 юни 2017 г.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки