Научен форум ще разглежда българския дух в Европа през вековете


Научен форум ще разглежда българския дух в Европа през вековете
21 Април 2017, Петък


Докладите ще разкрият подробности за атлантските корени на тракийското познание, лечителя Петър Димков и новите генетични изследвания за произхода на българите

Автор: Десант

От днес до неделя (21-23 април) във Велики Преслав ще се проведе тридневен форум под надслов "Българският дух в Европа през вековете". 

В рамките на проявата в местното читалище ще бъде прожектиран документалният филм „Въздигане“, запечатал моменти от издигането на паменика на кан Алцек в град Челе ди Булгерия.

От трибуната на теоретичната конференция ще бъдат направени редица интересни презентации, подчинени на темите: „Българите в основата на човешката цивилизация“, „От Орфизма и Тангризма до Християнството и Исихазма“ и „История и съвременност“.

Сред най-интересните доклади са „Атлантските корени на тракийското познание“ на проф. Дамян Попхристов, „Българите са в основата на човешката цивилизация“ на проф. Евгени Сачев, „Орелът – българския символ“ на ас. Надежда Томова,  „Златната металургия - цивилизационния принос на българите“ на ас. Боян Аспарухов, „Новите генетични изследвания за произхода на българите“ на д-р Магдалена Ангелова и „Будителят и лечителят Петър Димков“ на Тодор Ялъмов, посветен на 150 години от рождението на известният билкар.





В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки