Първият български сателит комуникационен сателит е готов за изстрелването си


Първият български сателит комуникационен сателит е готов за изстрелването си
Момент от теста за разгръщането на слънчевите панели на BulgariaSat-1
21 Април 2017, Петък


Предстои транспортирането на BulgariaSat-1 до Кейп Канаверал, откъдето ще потегли към геостационарната си орбита

Автор: Десант

Първият български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1 приключи успешно всички основни процедури по монтажа и тестването му в Пало Алто, Калифорния. В момента се извършва подготовка за транспортирането му до площадката за изстрелване в Кейп Канаверал.

Той ще бъде позициониран в орбита на 36 000 км над Земята, осигурявайки директно до домовете телевизионни и комуникационни услуги на Балканите и в други европейски региони.

Извършени са редица финални проверки на BulgariaSat-1, включително тест, предназначен да симулира разгръщането на слънчевите панели на сателита в среда с нулева гравитация, финална интеграция и проверка на антените, както и няколко други важни проверки, които гарантират, че сателитът ще работи безупречно през предвидения полезен живот.

За безаварийното му пътуване до стартовата площадка в Кейп Канаверал, Флорида, сателитът ще бъде внимателно опакован в специален хайтек контейнер, който гарантира, че въздухът около него е свободен от частици и че температурата и влажността ще са надлежно регулирани.

На стартовата площадка сателитът ще бъде интегриран към ракетата-носител Falcon 9 на компанията SpaceX, и ще бъэде зареден с гориво. След като бъде изстрелян до трансферната орбита, той ще използва двигателите си, за да достигне до българската позиция на геостационарната орбита.


Готов за изстрелване

В оперативна готовност да излъчва голям брой и с високо качество телевизионни програми за крайните потребители BulgariaSat-1 ще бъде в рамките 30 дни след изстрелването си.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки