Обединените патриоти почетоха героите от Априлското въстание


Обединените патриоти почетоха героите от Априлското въстание
20 Април 2017, Четвъртък


Всички, които след 1990 г. отричаха нуждата от национална кауза, започнаха да разбират, че пътят е нацията да е единна

Автор: Десант

Когато дойде време за отбелязване на Априлското въстание се говори за героизма на българските въстаници и революционери, които отдадоха живота си за свободата на България. Ние искаме да говорим и за примера, който трябва да остане в българското съзнание, защото без саможертва, без национална кауза, без вяра в България - няма бъдеще.

Това заяви съпредседателят на Обединените патриоти и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред Паметника на българските революционери от Македония, Беломорието и Одринско.

Членове и симпатизанти на Обединените патриоти се събраха пред монумента в центъра на София, за да отбележат 141-та годишнина от избухването на Априлското въстание.

Всички, които след 1990 година отричаха нуждата от национална кауза, започнаха да разбират, че пътят е нацията да е единна, да има кауза и идеали. Ето това е значението на Априлското въстание. Нека то бъде пример за всички нас, допълни Каракачанов.

Другият съпредседател на Обединените патриоти и лидер на НФСБ - Валери Симеонов, също призова за съвременен прочит и извод от Априлското въстание, когато българските патриоти са успели да превъзмогнат личните си противоречия и да се обединят.

Така и днес българските патриоти намерихме пътя към своето обединение в този преломен период за българската държава, за да продължим тези идеали, които са отстоявали по време на Априлското въстание, заяви Симеонов.

Патриотите отбелязаха и една година от откриването на Паметника на българските революционери от Македония, Беломорието и Одринско, което се случи благодарение на Инициативен комитет и с подкрепата на ВМРО.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки