Зам.-кмет на Пловдив разпространява лъжи за скандалния „Зоокът“


Зам.-кмет на Пловдив разпространява лъжи за скандалния „Зоокът“
Снимка: Малица
19 Април 2017, Сряда


Нямаме компетентност да разпореждаме спиране на строителството на обекта, нито сме издавали каквито и да е забрани за това, опровергаха думите на Димитър Кацарски от прокуратурата

Автор: Силвия Горанова

На 18 април в медиите бе разпространено изявление на заместник-кмета на Община Пловдив Димитър Кацарски, според което „ще има ли Пловдив зоопарк за летния сезон, зависи единствено и само от прокуратурата”.

Според същия източник, „тече разследване и до приключването му – без разрешение от прокуратурата, не може да предприемем мерки по довършването на зоопарка.”

По повод множество запитвания, постъпили от пловдивски медии и граждани, пресцентърът на прокуратурата пък предостави днес следната информация:

Единственият факт, отговарящ на истината в изявленията на Димитър Кацарски е, че е налице досъдебно производство за престъпления по служба, по което се провеждат активни действия по разследване. По това производство в качеството на обвиняеми са привлечени кметът на Община Пловдив Иван Тотев, кметът на район „Западен” и самият г-н Кацарски, в качеството на заместник – кмет, уточняват от прокуратурата.

Предмет на обвиненията са допуснати груби нарушения на Закона за обществените поръчки при възлагането на изграждането на Зоокът в гр. Пловдив. Предстои повдигане на окончателни обвинения и внасяне на обвинителен акт в Окръжен съд Пловдив.

Прокуратурата няма компетентност да разпорежда спиране на строителството на Зоокъта, нито е издавала каквито и да е забрани за това. Завършването на обекта е в зависимост само от действията на общинското ръководство, стига те да са съобразени с изискванията на закона.

Освен това строежът на Зоокът Пловдив е спрян на 18 декември 2015 г. с акт за спиране на строителството, подписан от същия заместник кмет на община Пловдив – Димитър Кацарски, се казва още в съобщението до медиите.

Поднасянето на невярна информация от обвиняемия заместник-кмет по никакъв начин не допринася за обективното информиране на гражданите на Пловдив и представлява спекулативен опит за прехвърляне на отговорността относно бъдещето на Зоокъта в града, твърдят от прокуратурата.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки