Корнелия Нинова: Народът избра да бъдем опозиция


Корнелия Нинова: Народът избра да бъдем опозиция
19 Април 2017, Сряда


Ние сме алтернатива на ПП ГЕРБ - политическа и управленска, каза лидерът на БСП

Автор: Силвия Горанова

Коалиция „БСП за България“ е опозиция в 44-то Народно събрание. Това каза лидерът на червените Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание по време на първото заседание на новия парламент. 

„По волята на народа, „БСП за България“ е втора политическа сила. Политиката има принципи – да има управляващи и да има опозиция. Политиката има и правила - да дадеш на народа си възможност на свободен избор между алтернативни идеи и програми. Ние сме алтернатива на ПП ГЕРБ - политическа и управленска. В политиката има и морал - да не предаваш тези, които ти вярват и те следват. Близо един милион българи вярват, че „БСП за България“ носи промяна“, посочи Нинова. Тя открои като надпартийни интереси - националната сигурност на България и силен Европейски съюз. 

Лидерът на БСП добави, че иска Европа обединена, силна и солидарна. „Нашата отговорност ще бъде да преведем ЕС през трудностите“, каза Нинова. По думите ѝ трябва да се намери баланс между интересите и добави, че е важно да се защитят и интересите на българите във Великобритания предвид Брекзит. Лидерът на БСП призова за национално съгласие по демографската криза и отчете, че няма разделение по цвят и партия пред опасността да изчезнем като народ.

Корнелия Нинова посочи, че ще подкрепи ГЕРБ в увеличението на учителските заплати, но според нея това няма да реши проблемите в образователната система. По думите ѝ без инвестиции в наука, култура и духовност, няма как да се постигне голям напредък.

"Не успяхме да спечелим избори 2017, но състезанието не е приключило. Намираме се на полувремето. Продължаваме по пътя, който очертах. Продължаваме промяната и тя ще стане", каза Нинова. 


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки