Неочаквана ваканция в приключенска академия


Неочаквана ваканция в приключенска академия
15 Април 2017, Събота


Малчугани от цяла България изследваха пещери, учиха се да палят огън и катериха скали край Дряновския манастир

Автор: Диана Славчева

Ваканция е. За някои тя минава при дядо и баба на село, други остават в града, а за някои това е време за забавления сред природата.

Това предлага Приключенската академия, която за поредна година се води от инструктори на Спортен клуб "Балкан адвенчър" край Дряновския манастир. 

Малчугани от цялата страна на възраст от 7 до 10 години прекарват незабравими дни в изследване на природните забележителности в района. А покрай това се учат как да палят огън, да правят заслони с природни материали, да се катерят по стръмни и недостъпни скали и да изследват пещери.Заниманията им включват и запознаване с различни минерали, растения и пещерни обитатели. Утрините им започват с физзарядка, а вечерите преминават в творчески изяви и художествени изпълнения. Следващият лагер ще е в Приморско и ще премине под формата на експедиция, която ще се проведе в резерват "Ропотамо" под научното ръководство на д-р Петър Берон.

На нея децата ще се запознаят със специфичното природно богатство на региона. Очаква ги едно горещо лято с вълнуващи мигове край морския бряг. И някак неусетно ще добият много нови знания и незабравими спомени.В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки