Патриарх Неофит: Даруваната ни от Господа надежда за спасение ни помага да живеем


Патриарх Неофит: Даруваната ни от Господа надежда за спасение ни помага да живеем
15 Април 2017, Събота


Българският духовен водач пожелава възкръсналият Христос да укрепява всички нас, та във всяко семейство, във всяко човешко сърце да се разпали светлината на живота

Автор: Десант

Празникът Възкресение Христово изпълва сърцата на милиони хора с любов и радост, вдъхновява ни за добри дела, помага за утвърждаването в обществото ни на такива непреходни ценности и нравствени ориентири като грижа за бедните, страдащите и изнемогващите, любов към ближните, милосърдие и състрадание. Това казва патриарх Неофит в обръщението си към българския народ за Възкресение Христово.

”Даруваната ни от Господа надежда за спасение ни помага да живеем, да се трудим и преодоляваме несгодите на земното битие, без да униваме”, заявява той.

Патриарх Неофит пожелава възкръсналият Христос да укрепява всички нас, та във всяко семейство, във всяко човешко сърце да се разпали светлината на живота.

”Нека Божията благодат да ни помага да устройваме земния си живот в мир, християнско благочестие, любов, братство и взаимно разбирателство”, се казва в обръщението на патриарха към вярващите.

"Да възнесем горещи молитви към Господа да просвети с дух на мъдрост, разсъдителност и човеколюбие нашите управници, да ни запази от природни бедствия, междуособици, нашествия на другородци и от всяко зло, да утвърди страната и народа ни в мир и съгласие и в истинската и спасителна православна вяра", призовава патриархът.

Негово светейшество отправя "пасхално приветствие към всички наши духовни чеда и всички хора с добра воля, с надежда до всеки да достигне светлината на Възкресението.

”Спасителят Христос да дарува живот в мир и благоденствие на нашите близки и на целия български народ! Христос Воскресе!”¬ с тези думи завършва обръщението на патриарх Неофит към българския народ за Великден.


В категории: Новини , Църковни празници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки