34 болници ще получат модерна апаратура за новородените и недоносени деца


34 болници ще получат модерна апаратура за новородените и недоносени деца
13 Април 2017, Четвъртък


Помощта за детското здравеопазване е в размер на 12 774 308 лева


34 лечебни заведения в цялата страна ще получат модерна апаратура за специални грижи за новородените и недоносени деца, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

„С доставката на свръхмодерните 437 апарата се надяваме да запазим трайната тенденция за намаляване на детската смъртност, която в най-голяма степен отразява нивото на една здравна система“ - това е заявил при отчитането на проект за подобряване на пренаталната диагностика и неонаталните грижи, финансиран по европейска програма и от Норвежкия финансов механизъм, заместник-министърът на здравеопазването доц. Атанас Кундурджиев.

Помощта за детското здравеопазване е в размер на 12 774 308 лева и включва свръхмодерна апаратура за механична вентилация и за постоянно положително налягане в дихателните пътища, мобилни рентгенови и ултразвукови апарати, транспортни кувьози, кувьози за специални грижи за новородени деца и за интензивни грижи за недоносени деца с екстремно ниско тегло, монитори за основни жизнени функции с пулсоксиметър, апарати за церебрално функционално мониториране, апарати за инхалаторно приложение на азотен окис и други. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки