Герджиков обеща на българите в Западните покрайнини да се застъпи за решаването на проблемите им


Герджиков обеща на българите в Западните покрайнини да се застъпи за решаването на проблемите им
13 Април 2017, Четвъртък


Служебният премиер посочи, че страната ни е готова да помогне на Сърбия в затварянето на преговорните глави за присъединяването към Европейския съюз

Автор: Силвия Горанова

Министър-председателят Огнян Герджиков се срещна с членовете на Националния съвет на българското малцинство в Сърбия и разговаря с тях по темите, които вълнуват българите в Западните покрайнини. Срещата се състоя в рамките на посещението на премиера в Босилеград за откриването на Двадесет и четвъртото издание на Международния детски Великденски фестивал.

Огнян Герджиков посочи, че екипът на служебното правителство подготвя препоръки към следващия редовен кабинет във връзка с различни проблеми и сфери. По думите му, сред тях ще има и препоръки по отношение на Западните покрайнини, които са свързани основно с образованието и стимулиране на икономиката на този край чрез инвестиции.

„Всички държавни мъже сме длъжни да надграждаме. Аз ще ходатайствам пред бъдещия премиер да се опита в рамките на своя, вече дълъг мандат, ако не всичките, то поне част от проблемите да бъдат решавани“, допълни Герджиков.

Служебният премиер посочи, че страната ни е готова да помогне на Сърбия в затварянето на преговорните глави за присъединяването към Европейския съюз. „България има държавен интерес Сърбия да стане час по-скоро член на ЕС, тъй като това ще даде допълнителен стимул в отношенията между двете страни и нещата ще изглеждат различно, след като бъдем в едно европейско семейство заедно“, каза Огнян Герджиков.

В рамките на посещението Огнян Герджиков ще има работна среща с Ивица Дачич, първи вицепремиер и министър на външните работи на Република Сърбия.

Двамата ще положат цветя на паметника на Васил Левски в центъра на града и ще открият изложбата Световен конкурс за детска рисунка в Културния дом, с което ще бъде даден официалният старт на Международния детски Великденски фестивал.


В категории: Новини , Международна политика , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки