Цацаров бесен на две прокурорки от Варна, хванати да правят запой в работно време


Цацаров бесен на две прокурорки от Варна, хванати да правят запой в работно време
Милена Даскалова Снимка: Афера
13 Април 2017, Четвъртък


Цветанка Гетова и Милена Даскалова обърнали почти на екс в „обедната почивка” 6 ракии, две уискита и две бири

Автор: Силвия Горанова

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе две предложения до Прокурорската колегия на ВСС за образуване на дисциплинарни производства срещу Цветанка Гетова – административен ръководител, районен прокурор на Районна прокуратура (РП) Варна и Милена Даскалова – заместник районен прокурор на РП Варна за допуснати нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, накърняващи сериозно престижа на Съдебната власт.

Предложенията за ангажиране на дисциплинарната отговорност на Цветанка Гетова и Милена Даскалова се основават на резултати от извършена проверка от прокурор от Апелативна прокуратура – Варна и прокурор от Окръжна прокуратура Варна.

На 13 март, малко след 13,30 часа, когато се предполага, че са на работа, Гетова и Даскалова пристигнали със служебен автомобил в заведение в града, където си поръчали храна и напитки.

След сигнал за това, че прокурори на ръководни позиции употребяват алкохол в работно време извън прокуратурата, в 15, 30 ч. на място била извършена проверка. Колегите на натопените магистрати снели обяснения от сервитьорите в ресторанта и изискали касов бон за консумираните от Гетова и Даскалова храни и напитки.

В хода на проверката било установено, че за кратко време двете изпили 5 ракии „Бургас 63“, 1 ракия „Бургаска мускатова“, 2 уискита „Джак Даниелс“, две бири „Туборг“ и 1 минерална вода.

След извършената проверка прокурорите от АП - Варна и ОП - Варна си заминали, а Гетова и Даскалова не се завърнали на работните си места в Районна прокуратура - Варна, а останали в заведението до около 21.00 часа.

Освен, че административните ръководители на Районна прокуратура - Варна са нарушили Правилника за вътрешния трудов ред, като напуснали работното си място за времето от 13.38 ч. до 17.00 ч. на 13.03.2017 г., употребявайки алкохол в работно време и на публично място, Гетова и Даскалова грубо са нарушили утвърдените в обществото разбирания за благоприличие, висок морал и почтеност, се казва в съобщение от пресцентъра на прокуратурата.

Разглеждането на предложенията на главния прокурор за наказания е насрочено от Прокурорската колегия на ВСС за 19 април 2017 г.

Главният прокурор за втори път предлага на Прокурорската колегия към ВСС образуване на дисциплинарни производства срещу Цветанка Гетова и Милена Даскалова. На 29 март той поиска да им пъде потърсена отговорност за недопустима намеса в работата на прокурор и разследващ полицай при провеждане на следствени действия по досъдебно производство за закана с убийство.


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Има
14.04.2017 19:58:01
0
0
Нямям думи веднага дисциплинарно увнение
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки