245 000 лева отиват за честване на годишнината от рождението на Васил Левски


245 000 лева отиват за честване на годишнината от рождението на Васил Левски
12 Април 2017, Сряда


Средствата се предоставят по бюджетите на Министерството на културата и на пет общини – Карлово, Ловеч, Велико Търново, София и Перник

Автор: Десант

Служебното правителство отпусна 245 000 лв. за честването на 180-годишнината от рождението на Васил Левски. Средствата се предоставят по бюджетите на Министерството на културата и на пет общини – Карлово, Ловеч, Велико Търново, София и Перник. Предназначени са за осъществяване на поредица събития и инициативи, които ще ознаменуват отбелязването на паметната годишнина.

Център на тържествата ще бъде родното място на Васил Левски – Карлово, като събития ще се проведат и в други знакови места, свързани с делото на Апостола. Министерството на културата осъществява основните дейности по координиране на цялостната програма, както и логистични функции при нейното реализиране.

Средствата се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2017 г., съобщават от пресцентъра на МС.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
наблюдател
12.04.2017 15:28:53
1
0
Бе какви са тия суми, какво е това честване, Апостола щеше ви е благодарен, ако съберете Народа на площада и раздадете тия пари на болните пенсионери!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки