Има ислямистка връзка в нападението срещу автобуса на "Борусия"


Има ислямистка връзка в нападението срещу автобуса на "Борусия"
12 Април 2017, Сряда


Опит за терористичен акт срещу стадиона в Борусия е имало и преди шест години

Автор: Десант

Германските власти разследват ислямистка връзка зад нападението срещу автобуса на германския футболен отбор "Борусия Дортмунд", предаде ДПА.

До мястото на експлозиите е намерена бележка, в която се поема отговорност за нападението и се говори за терористичната атака срещу коледния базар в Берлин през декември и участието на германски военни самолети в конфликта в Сирия, посочват германските медии.

Припомняме, че вчера, в навечерието на мача между "Борусия" и "Монако", явяваш се първи четвъртфинал в Шампионската лига, бяха задействани три взривни устройства до автобуса на германския футболен тим. От осколките и счупените стъкла постарада защитникът на тима - испанецът Марк Бартра. 

Както предавата световните агенции, подозрителен обкет е бил намерен и близо до хотела, където са настанени футболистите, но се оказа, че това са фалшиви взривни вещества. 

Вече е почти забравено, че в края на март 2011 г. бе предотвратен друг терористичен акт на стадиона в Дортмунд. Тогава пак бяха заложени три взривни устройства в непосредствена близост до най-голямото футболно игрище в Германия.

Бомбите бяха своевременно открити и обезвредени, а при обиск в дома на арестувания терорист бяха иззети още три взривни устройства.



В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки