Полски и румънски яйца конкурират родните на пазара в Добрич


Полски и румънски яйца конкурират родните на пазара в Добрич
11 Април 2017, Вторник


Вносните са много по-евтини, а най-скъпи са домашните

Автор: Десант

Пазарът в Добрич е залят от евтини вносни яйца, които подбиват цените на родното производство, информира сайтът Topnovini.bg.

„Произвеждаме при неравностойни условия, а пазарът ни е общ”, коментира пред медията изпълнителният директор на една от най-големите фирми у нас „Яйца и птици – Зора” Иван Иванов. Той посочи, че в Полша ДДС е 9 процента, а субсидиите, които производителите получават, са доста по-големи.

Управляваната от него компания произвежда на ден по 400 000 яйца. Бройката излиза от фирмата на цена 14 – 15 ст. без ДДС, а до клиентите в търговската мрежа яйцето стига по 22 ст.

В големите търговски вериги в добруджанския град обаче масово се предлагат яйца от Полша на по-ниски цени - по 18 ст. В една от веригите има и румънски.

На пазара може да се намерят и домашни яйца от частни производители, но тяхната цена достига до 30 ст. за брой, а картонът върви от 8,50 до 9 лева. Въпреки това домакините ги предпочитат, тъй като са с по-здрави черупки, по-трайни са, а и вкусът им е неповторим.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки