Как можем да печелим от грешките на авиокомпаниите


Как можем да печелим от грешките на авиокомпаниите
11 Април 2017, Вторник


Създаден е сайт, който ги открива и така успява да предлага евтини билети

Автор: Десант

Да допускаш грешки е човешко. Но когато някой ги направи с фирмена информация - просто от недоглеждане или небрежност, от това може да се облагодетелстват десетки хора. Стига да има кой да види грешката и да я посочи. 

Именно това прави сайтът scottscheapflights.com. Екипът му следи за грешки, допускани от авиокомпаниите - нещо, което се оказва, че става доста често. 

Администраторите на портала постоянно тършуват из предложенията за билети, търсейки в тях нещо сбъркано. Според създателя на scottscheapflights.com Скот Кийс няколко пъти месечно се регистрират грешки, които са в полза на потребителите. Например билет, който традиционно струва 1239 евро, става само 123 евро. Това обикновено е резултат от човешко недоглеждане и трае само няколко часа. Но през това време някой щастливец може да си резервира билет и да прекоси целия свят за доста скромна сума!

По думите на Кийс, намирането на подобни грешки е трудно заобикновен човек, защото става въпрос за огромна и меняща се информация. Заради това той и неговият екип непрестанно търсят и намират евтините полети. Те ги публикуват веднага в сайта си, като така дават възможност на потребителите да се възползват от кратките, но много изгодни оферти.

Основната услуга е безплатна и всеки може да получава на електронната си поща ценна информация за "евтини" полети. Но най-примамливите оферти - като тази от 1239 на 123 евро, се изпращат само на потребители, които имат годишен абонамент.

Опитът на scottscheapflights.com показва, че най-често авиокомпаниите обнародват сгрешени оферти 
поради недоглеждане от страна на някой от служителите им; заради вариации между различни валути (особено след девалвация на определена валута билетите могат изключително да поевтинеят); заради грешка в комуникацията между превозвача и туристическа агенция, както и заради остаряла технология, която обаче някои авиокомпании все още продължават да използват.


В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки