Нечувана жестокост: В Благоевград заляха с бензин болно куче и го запалиха


Нечувана жестокост: В Благоевград заляха с бензин болно куче и го запалиха
09 Април 2017, Неделя


Зверството е извършено в двора на Благоевградската професионална гимназия

Автор: Ерол Емилов

Нечувана жестокост разтърси жителите на Благоевград навръх Цветница. Неизвестен извършител е залял болно куче с бензин и след това го е изгорил живо. Зверството е извършено в двора на Благоевградската професионална гимназия.

За случилото се информира Елена Янева, представител на неправителствената организация „Надежда за четириногите“. Именно тя е намерила преди време животното и го настанила до оградата на училището, където му сковала къщичка и всеки ден му носила храна и вода.

Тази сутрин отишла да го нахрани, но намерила тялото му и колибката овъглени. Още се носел пушек, а в района силно миришело на бензин. Янева веднага позвънила на телефон 112, за да съобщи за случката.

Преди няколко години в квартал „Запад“, където се намира гимназията, бяха открити няколко отровени кучета. Местните хора твърдяха, че извършител на деянието е пенсиониран полицай. Служители на реда го разпитаха и по този случай.

Проблемът с бездомните четириноги се появи преди десетина години. Тогава стотици животни изпълниха центъра на Благоевград и обикаляха около закусвални, ресторанти и баничарници. Тогавашният кмет Костадин Паскалев не успя да се справи със създалата ситуация. Настоящият градоначалник Атанас Камбитов – също.

Край Благоевград има приют за бездомни кучета, в който в момента се намират 72 обитатели. Което се оказва недостатъчно.


В категории: Новини , Общини , Репортажи

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
krisi
12.04.2017 10:32:00
3
2
Towa e nechyywanna jesttokostt
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки