Без такси за роуминг от 15 юли


Без такси за роуминг от 15 юли
06 Април 2017, Четвъртък





Премахването на таксите на дребно за роуминг от 15 юни 2017 г. ще даде възможност на потребителите да се обаждат, да изпращат текстови съобщения и да прехвърлят данни в друга държава членка на ЕС на същата цена, като у дома. Решението бе гласувано на 6 април в ЕП. С него евродепутатите доведоха до окончателното отпадане на последното препятствие по пътя към пълното премахване на таксите на дребно за роуминг.

„Това е голяма победа за европейските потребители“, заяви докладчикът Миапетра Кумпула-Натри (С&Д, Финландия). „Сега можем да отпразнуваме факта, че от 15 юни няма да има повече такси за роуминг. Потребителите, пътуващи из Европа, ще имат възможност да проверяват електронна си поща, използват пътни карти, качват снимки в социалните мрежи, да се обаждат и изпращат съобщения до вкъщи без допълнителни такси.“

Парламентът одобри споразумението относно максималните цени на роуминга на едро - последното препятствие по пътя към пълното премахване на таксите за роуминг, с 549 гласа „за“ срещу 27 „против“, с 50 „въздържал се“. Споразумението бе неофициално съгласувано със Съвета на ЕС.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки