Ученици от Козлодуй ще поставят 200 къщички за птици


Ученици от Козлодуй ще поставят 200 къщички за птици
06 Април 2017, Четвъртък


Целта на инициативата е да се осигурят места за гнездене на скорци, синигери, врабчета, славеи и други средни по размер хвъркати

Автор: Десант

Двеста броя къщички за птици бяха закупени и предоставени на учебни заведения в Козлодуй и населените места. Те ще бъдат поставени от учениците на избрани от тях дървета, като децата ще имат възможност след това да проследят процеса на гнездене на видовете птици, виреещи в района. Част от къщичките ще бъдат поставени в Ботев парк.

Целта на инициативата е да се осигурят места за гнездене на хвъркатите от среден размер - такива, като скорец, синигер, врабче, авлига, славей, овесарка, бяла стърчиопашка, щиглец.

Еколозите твърдят, че когато около нас има повече птици, това е знак за доброто състояние на природата, а от там – и за благосъстоянието на хората.

Птиците са изключително важна част от екосистемата и играят съществена роля за поддържането на баланса в природата. Те не само се хранят с вредните насекоми и гризачи, но разпространяват семената на растенията и извършват куп други много полезни дейности.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки