Разни истории с „цензурирания“ от бТВ шоумен, разказани от първо лице


Разни истории с „цензурирания“ от бТВ шоумен, разказани от първо лице
Васил и Георги Илиеви се забавляват с изпълненията на „Ку-Ку“
31 Март 2017, Петък


Моята е от 1999 година, когато въпросният въртеше дискотека в Слънчев бряг, собственост на разстреляния ъндърграунд бос Митю Янков

Автор: Божидар Божков, журналист, бивш кореспондент на в. „Сега“

Малко след като смачканата от Костов БНТ му спря шоуто по Канал 1, „цензурираният“ започна да го записва в някакво подземие (не помня къде точно) и на видеокасети да го разпраща по кабеларки из цялата страна, които го излъчваха.

Основният му, и единствен комай, спонсор на начинанието бе Сашо Дончев. Само че Дончев спонсорираше шоу, а през лятото, когато нямаше такова, „цензурираният“ - и останалите също - трябваше нещо да плюскат.

Затова сценаристите му започнаха да правят седмична забавно-развлекателна страничка в „Сега“, а всички вкупом - с певците и музикантите, взеха (твърдеше се, че под аренда, но реално им бе дадена почти безплатно срещу неясно каква услуга от тяхна страна) дискотека в Слънчев бряг, собственост на местната ъндърграунд звезда Митю Янков. Която „цензурираният“ кръсти „Дулсинея“ - по името на тяхна стара песен.

Беше интересно да отидеш в Слънчев бряг и да видиш как „цензурираният“ го играе бос на дискотека, та написах репортаж как чорбаджи Митю от Несебър е подарил цяла дискотека на едно шоу - да си имат за харчлък. И то във времена, когато „цензурираният“ вдигаше вой до небесата, че Костов го е оставил на сухар и меродия.

Който репортаж бе цензуриран от „цензурирания“. Спряха ми го. Ръководството ми обясни, че той звъннал с молба да се спре материала; че това са наши приятели и ние не можем така да пишем за тях.

Характерна черта на „цензурирания“ обаче е, че той благодарност към приятелите си няма.

Когато Костов бе смачкал всички медии, седмичната му страничка излизаше в единственото възможно място - „Сега“. В мига, когато хватката на Костов бе разхлабена, „цензурираният“ спря страничката си в „Сега“ и я прехвърли на по-читаемо (според него) място - в „24 часа“. А когато се появи бТВ и го прибра там, и изобщо спряха въпросната си страничка.

По-интересна бе последващата съдба на благодетеля Янков. Най-напред в неговия хотел се бе подслонил убиецът на Георги Илиев - той бе очистен с изстрел точно от последния етаж на сградата. А после и самият Янков бе застрелян.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки