Днес започва новият летен сезон по българското Черноморие


Днес започва новият летен сезон по българското Черноморие
30 Март 2017, Четвъртък


С чартърен полет пристигат първите туристи от Израел

Автор: Десант

Летният сезон по българското Черноморие започва от днес. Очаква се на бургаското летище да кацне първият чартърен полет с израелски туристи. Групата от близо 170 души ще бъде настанена в хотел в Слънчев бряг.

Според почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов, лятната програма вече е в ход. "
Когато първите туристи си тръгват, веднага със същия самолет идват новите, просто си е началото на сезона. Специално при нас, както и при другите, очакваме запазване на миналогодишните нива с ръст нагоре" - изтъква той.

Посещенията на чуждестранни туристи в България през януари и февруари 2017 г. също са отбелязали ръст от 18,6% г. спрямо същия период на 2016 г. Това пък обяви ден по-рано, на 29 март, министърът на туризма Стела Балтова по време на първа съвместна пресконференция с ръководството на Националния статистически институт (НСИ), на която присъстваха представители и на туристическия бизнес.

На нея бе отчетено, че през 2016 г. в България са функционирали 3331 места за настаняване с 10 и повече легла с над 140 хиляди стаи в тях. В сравнение с 2015 г. общият броя на местата за настаняване се увеличава с 4%.

Отделно стана ясно, че общият брой на нощувките за 2016 г. възлиза на 25,2 млн., което е със 17,7% повече от предходната година. Най-голямо увеличение от 21% се наблюдава във висококатегорийните обекти с 4 и 5 звезди.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки